Μια άποψη για το πρόγραμμα προπόνησης των ερασιτεχνών μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

 

 

-Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟ ΚΡΙΚΟ , ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ( 2) ,ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ.ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ.

 

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ , ΔΙΑΡΚΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 45 ΜΕΡΕΣ  . ΣΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ , ΟΜΩΣ, ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ , ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 10ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩ ΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ.

 

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ , ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ .

ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΡΑΞΙΑΣ, ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ , ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ, ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΟΠΩΣΗ , ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.

 

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ , ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ, ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ , ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ‘’ΝΕΚΡΗΣ ‘’ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΣΟ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΜΥΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ.   

 Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ , ΛΗΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

-          ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΕΙΣ(3) ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.-           

-          Η ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ , ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 75 ΛΕΠΤΑ.

-           -          Η ΜΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΡΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ 60% ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΑΣ.

-           -          ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 9 ΒΑΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ( Η ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΘΟΣ-ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ, ΠΛΑΤΗ-ΤΡΙΚΕΦΑΛΟΣ , ΠΟΔΙΑ ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΕΦΑΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΓΑΜΠΑΣ , ΩΜΟΙ)- ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΣΕΤ ΑΠΟ 15 ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 35 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΤ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΧΙΑΙΩΝ.-           

-          ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ 10’ ΑΕΡΟΒΙΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ , ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΗ , ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ 20ΛΕΠΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ 20ΛΕΠΤΟ 2 Χ 12’ ΑΕΡΟΒΙΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 6’ ΠΟΛΥ ΑΠΛΩΝ ΔΙΑΤΑΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ.-           

-          Η ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙ 5 χ 5 ή 8 Χ 8, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΤΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ-ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. KAΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΠΟΔΙ.-           

-          ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΙΓΝΙΔΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 4 ΣΕΤ ΑΠΟ 8’ ΑΕΡΟΒΙΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΕΤ ΑΠΟ 4’ ΟΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΛΕΣ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΕΤ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ –ΡΑΧΙΑΙΩΝ.   -           

-          ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΣΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ Η ΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ CAMP ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. 

 Β ‘ ΠΕΡΙΟΔΟΣ , ΑΠΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

 -          ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ. 

-           -          ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ , ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ.-                    

-          1η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ,******** ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΠΛΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ , ΧΩΡΙΣ ΠΙΕΣΗ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ , ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 15’ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ.

-           

-          2η  ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ******** ΤΡΕΞΙΜΟ 2 ΣΕΤ Χ 7’ ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ 15’ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΕΤ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΑΧΙΑΙΩΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΜΟΣ ΚΑΝΟΥΜΕ 12 Χ 35 μ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ 30’’ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΤΖΟΚΙΝΓΗ, ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ.

-           

-          3η και 4η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ, ΜΠΑΣΚΕΤ, BEACH VOLLEY , TENNIS , PING PONG, Η ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΠΟΡ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ , ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗ 1 ΩΡΑ .       

 Γ ‘ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΜΗΝΑ

-          ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ (3) ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

-           

-          1η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ******** ΖΕΣΤΑΜΑ ΜΕ 10’ ΧΑΛΑΡΟ ΑΕΡΟΒΙΟ ΤΡΕΞΙΜΟ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΠΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ 6 ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ 80 ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΜΕΤΡΙΟ ΕΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΡΥΘΜΟ, ΟΧΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ 1 ΛΕΠΤΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΜΕ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ –ΡΑΧΙΑΙΩΝ ΚΑΙ PUSH UPS. ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ 8’ ΑΕΡΟΒΙΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΜΕΤΡΙΑΣ ΕΝΤΑΣΗΣ . ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ 5’ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΡΩΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΑ ΝΤΟΥΖ .

-           -          2η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ******** ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΜΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΝΤΟΧΗ.

-           

-          3η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ******** ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10’ ΑΕΡΟΒΙΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ 10’ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΕΩΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 30ΛΕΠΤΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΚΟΝΤΡΟΛ, ΣΤΟ ΟΔΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ, ΣΤΙΣ ΠΑΣΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΚΕΦΑΛΙΕΣ, ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ  , ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ 20 ΛΕΠΤΑ ΠΟΔΟΒΟΛΛΕΥ.  ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ Η ΣΥΜΠΑΙΚΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ 10’ ΜΕ ΜΠΑΛΑ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.

-      -          ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 4η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΣΚΕΤ-ΤΕΝΝΙΣ , ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΛΥΜΠΙ , Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΠΟΡ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ , ΟΧΙ ΟΜΩΣ  ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΩΡΑ. 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

-          ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ. ΕΝΑΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΞΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ . ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑΣ ΧΑΖΟΣ ΟΧΙ.

-          ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΟΥΜΕ.

-          ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΠΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΑΣΕΩΣ , Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ .

-          Η ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΟΡ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΥΤΟ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 45 ΛΕΠΤΑ , ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΗ ΜΙΑ ΩΡΑ , ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

-          ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, ΠΑΓΩΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ, ΕΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΦΕ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.

-          ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ, ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΤΑ ΓΛΥΚΑ, ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.

-          ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ , ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ , ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΜΕΣΗ ΜΑΣ.

-          ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΠΟΡ ΘΑΛΑΣΣΗΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

-          ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ Η ΝΑ ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ. ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ 3,5 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ .

-          ΝΑ ΜΗΝ ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΖΩΗ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ .  

-          – ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ , ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΕ ΠΕΔΙΛΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.

-          ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΠΟΡ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.

-          Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ 15 ΛΕΠΤΑ . ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ 15ΛΕΠΤΟ , ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΚΙΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΗΛΙΑΚΩΝ, ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ…

-          ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΤΡΟ. ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΚΗ ΖΩΗ, ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΣΕΖΟΝ .ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ.

-          ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗΣ , ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΣ ΔΥΟ (2) ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

-          ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΡΑΔΙΝΗ ΕΞΟΔΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ή ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ή ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΜΠΥΡΑ.

-          ΚΑΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ , ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ, ΤΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ, ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ, ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ , ΤΑ ΑΠΑΧΑ ΤΥΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΕΠΟΧΗΣ.